Er du ked af at dit før så smukke og regelmæssige tandsæt er skæmmet af en eller flere skæve tænder? Så er der gode nyheder til dig.

Tandregulering er nemlig ikke blot for børn i voksealderen. Tænderne flytter sig sig hele livet igennem – og hvis dine tænder er gået hen og blevet skæve, kan de også flyttes på plads igen. Det er blot et spørgsmål om den rette tandregulering.

Hvorfor skal jeg få rettet mine tænder?

Der er faktisk mange flere fordele ved at få rettet tænder end den rent kosmetiske. Et skævt bid kan have mange ulemper, som kan udbedres ved tandregulering for voksne.

Hvis dine tænder ikke er i den rette position, kan det være svært at tygge mad ordentligt, hvilket kan føre til fordøjelsesproblemer og uhensigtsmæssig slitage på tændernes overflader. Gennem tandregulering kan du opnå en forbedret tyggefunktion.

Skæve tænder kan også gøre det vanskeligt at komme til at rense mellem tænderne. Dette kan føre til tandproblemer og lidelser så som karies og parodontitis. Når tænderne bliver rettet, bliver det lettere at rengøre alle overflader, og du vil få bedre mulighed for at forebygge disse dårligdomme.

Hvordan foregår tandregulering for voksne?

Måske er du forbeholden overfor det at skulle have rettet tænder. Har du i løbet af din barndom eller de tidlige teenagerår fået rettet dine tænder ved hjælp af en bøjle, er du sikkert nervøs for at skulle igennem endnu et forløb med skæmmende ”togskinner”. Men det behøver du faktisk ikke at bekymre dig om.

Nu om stunder er der masser af alternativer til de ubehagelige og knap så æstetiske fastsiddende metalbøjler. Du kan for eksempel vælge at få rettet dine tænder ved hjælp af en udtagelig og næsten usynlig bøjle.

Hos Dentis – din tandlæge i Hillerød – kan du få foretaget en tandretning for voksne i Hillerød ved hjælp af bøjler som både er mere behagelige og æstetiske end de bøjler, du kender fra din barndom. Dentis benytter to forskellige løsninger i forbindelse med tandregulering for voksne, nemlig Inman Aligner og Nimro Clear Aligner.

image

Inman Aligner – den aftagelige tandbøjle

Inman Aligner er en aftagelig bøjle, der er designet til at rette skæve eller roterede tænder i forsiden af munden. Den består af en fjeder på forsiden af tænderne og en metalbøjle på bagsiden af tænderne, og den bruges normalt i cirka 6-18 uger.

Inman Aligner kan give hurtige resultater og er en mere økonomisk løsning i forhold til andre usynlige tandbøjler. Den kan også være mere praktisk, da den kan tages ud til måltider og til rengøring af tænderne. Men den er ikke egnet til at rette mere komplekse tandproblemer og er normalt kun egnet til mindre justeringer.

Nimro Clear Aligner – den usynlige tandskinne

Nimro Clear Aligner er en usynlig tandbøjle, der er designet til at rette skæve tænder. Den består af en serie af aftagelige skinner, der er fremstillet i klar plast særligt til dine tænder – et system, du måske kender under brand navnet Invisalign. Du vil normalt skulle bruge Nimro Clear Aligner i mellem 6 og 12 måneder.

Nimro Clear Aligner er mere diskret end traditionelle metalskinner, og er ydermere udtagelig. Det betyder, at du kan tage skinnerne ud når du spiser og drikker, eller når du skal børste tænder. Du har således bedre mulighed for at opretholde en god tandhygiejne end du har med en fastmonteret metalbøjle. Og da bøjlen er stort set usynlig, er den samtidig metalbøjlen kosmetisk overlegen.

Med Nimro Clear Aligner kan også mere komplekse problemer med tandstillingen rettes til. Men denne løsning er dyrere end både traditionelle bøjler og Inman Aligner, og kræver desuden mere tid og engagement. Hos Dentis vil vi altid foretage en grundig vurdering af dine tandproblemer, således at vi kan vælge den bedst mulige løsning der matcher dine behov.

FAQ

Hvordan foregår tandregulering for voksne?

Nu om dage kan du få rettet dine tænder ved hjælp af usynlige og aftagelige tandskinner.

Hvorfor skal jeg få rettet tænder?

Med tandregulering kan du opnå et smukkere smil samt en mere hensigtsmæssig tandstilling.

Kan man få rettet tænder som voksen?

Ja – tandregulering for voksne er bestemt en mulighed for dig, der ønsker et mere regelmæssigt tandsæt.