Tandblegning

Er du en af de mange, som ikke er tilfreds med farven på dine tænder ? Er de lidt for mørke, lidt for gule eller ser de nærmest en smule grå ud.

Gør du ikke noget ved dem, bliver de ikke flottere med årene – tværtimod. Må vi anbefale en tandblegning, der ikke blot giver et flot hvidt smil men også et selvtillids- og humørløft du virkelig kan mærke.

Ved en tandblegning gør vi dine tænder lysere og hvidere. Der sker ved en blegningsproces, som nærmest kan sammenlignes med den, man anvender når hår skal affarves. Det er en relativ simpel behandling, men den bør foretages af professionelle tandlæger eller tandplejere så du får den sikreste tandblegning og det flotteste resultat.

Misfarvning af tænder

Misfarvede tænder er nu engang ikke særligt pæne. Men hvorfor opstår misfarvningerne egentlig? Det er der flere svar på. Tænder som er lidt gullige eller mørke, kan skyldes genetiske årsager. Du er ganske enkelt født med et tandsæt som fra naturens hånd ikke er specielt hvidt eller smukt.

Misfarvninger kan også skyldes din måde at leve på i form af de ting, du spiser og drikker. Farvestoffer fra disse kan nemlig aflejres på dine tænder. Et par eksempler på sådanne er kaffe, te, lakrids og rødvin. Ryger du, kan tobakken også være medvirkende til misfarvninger ligesom nogle former for medicin.

Jo ældre du bliver, jo mere gule tænder får du. Når vi ældes gennemgår tænderne er naturlig proces, som fører dem over i en mere gullig eller grålig nuance. Er du oppe i alderen kan du sagtens få bleget tænder, men det bør efter vores vurdering gøres nænsomt, med henblik på at opnå et naturligt udseende efter behandlingen.

Professionel og effektiv tandblegning

På vores klinik vil vi kun tilbyde vores patienter markedets bedste tandblegning. Derfor anvender vi den sikre og effektive Zoom tandblegning, som også er den mest udbredte klinikblegning i USA og Danmark.

Zoom tandblegning er blandt andet kendt fra TV-programmet “Extreme Makeover” og du kan kun få den hos professionelle tandlæger og tandplejere. Tandblegningen tager ca. 1 1/2 time, og bliver i dag foretrukket af mere end 74.000 tandlæger og tandplejere verden over.

Sådan foregår Zoom tandblegning

En Zoom behandling er en skånsom behandling, men samtidig meget effektiv tandblegning af dine tænder. Med den specielle Zoom blegelampe kan vi faktisk gøre tænder op til 8 nuancer lysere. Zoom blegelampen bruger vi i en kombination med en blegegel, som påføres tænderne. Selve Zoom tandblegningen tager – som skrevet i afsnittet herover – omkring en 1 ½ times tid, men afsæt ca. 2 time til både forberedelse og blegning.

Behandling med Zoom blegelampen forløber således

  • 1. Vi tager en farveprøve af din nuværende farve på tænderne
  • 2. Vi beskytter dit tandkød og slimhinder hvorefter du får lagt blegegel på tænderne
  • 3. Vi lyser på dine tænder med Zoom blegelampen
  • 4. Dine tænder er nu bleget og resultatet kan du straks nyde i et spejl

Efter blegning af dine tænder

Efter tandblegningen er det svært for de fleste ikke at smile langt mere end før behandlingen. De flotte hvide tænder giver både humøret og selvtilliden et gevaldigt løft i hverdagen. Det første døgn efter tandblegningen kan dine tænder godt være lidt mere følsomme, men det forsvinder heldigvis.

Tandblegning – en urgammel nyhed

At mennesker har villet opnå hvidere tænder ved blegning er bestemt ingen nyhed. Ægypterne brugte urin til tandblegning for over 2.000 år. I nyere tid har man i USA udført tandblegning i omkring 100 år og herhjemme holdt behandlingsformen sit indtog tilbage i 1989.