Kom dine kæbeledsproblemer til livs

Kæbeledsproblemer er en hyppig lidelse, som mange kan opleve i løbet af deres liv. Ofte skyldes det, at kæberne ikke harmonerer indbyrdes, fordi du bider skævt sammen – eller fordi dine tyggemuskler er overbelastet.

Hos Dentis, din tandlæge i Hillerød, kan du få professionel hjælp til at komme dine kæbeledsproblemer til livs. Få mere viden om behandlingen her på siden.

Hvad er kæbeledsproblemer?

Kæbeledsproblemer er når kæben og tænderne ikke fungerer korrekt sammen. Et kæbeled er komplekst, fordi det består af to knogler og sammenhængende led, der kan påvirke musklerne, ledbrusk og ledbånd. Og det kan derfor føre til smerter, når leddet ikke fungerer i harmoni med tænderne.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte os via kontaktformularen til højre eller ringe til os.

Typiske årsager til problemer med kæbeled

Kæbeledsproblemer kan opstå i alle aldersgrupper. Nogle af de mest almindelige årsager omfatter misdannelser i kæben og skader på kæben eller tænderne, der kan forstyrre den normale funktion af kæbeleddet.

Derudover kan stress spille rolle, da det kan føre til en spændt kæbe. Gigt og andre sygdomme kan også føre til kæbeledsproblemer, hvor brusk og ledbånd slides med tiden.

Symptomer på kæbeledsproblemer

Det første symptom er smerter i kæben, når du tygger, spiser eller åbner munden. Du kan også opleve smerter i tænderne, når du hverken tygger eller snakker. Andre typiske symptomer kan være hovedpine (især i panden) og smerter i ørerne.

Hvis du skærer tænder eller er stresset, kan det blandt andet føre til, at spændingerne i kæbeområdet forstærkes. Derfor kan du med fordel tage til tandlæge og finde ud af, hvad du kan gøre ved smerterne.

Behandlingsmuligheder for kæbeledsproblemer

Smerterne ved kæbeledsproblemer kan være omfattende og langvarige. Samtidig kan det påvirke livskvaliteten, funktionsevne og bevægelighed af kæben. Smertestillende medicin og øvelser for kæbeleddet kan hjælpe, men hvis du oplever længerevarende symptomer, kræver det den rette behandling for at komme problemet til livs.

For at stimulere funktionsevnen og bevægeligheden for kæbeleddet findes også kirurgisk behandling, hvor vi reparerer eller erstatter kæbeleddet. Eksempelvis kan vi hjælpe med tandregulering, hvor vi justerer tændernes position, så de passer bedre sammen med kæben.

Regelmæssig og forebyggende behandling til kæbeled

Der er flere muligheder for regelmæssig og forebyggende behandling af kæbeledssmerter – især hvis smerterne er forårsaget af problemer i tænderne.

Du kan fx fokusere på tandrensning og tandbehandling med henblik på at forebygge infektioner og betændelse i tænderne og kæbehule. Du kan også få fjernet dårlige tænder med dybe huller. 

Snak med din tandlæge og få den rette diagnose og behandling mod problemerne, så du kan komme af med smerterne en gang for alle.

Book en tid hos din tandlæge i Hillerød

Hos Dentis tilbyder vi effektiv tandlægebehandling til at forebygge og lindre smerter i kæbeled og tænder. Vi tager varmt imod dig og sikrer, at dine tænder er sunde og funktionelle.

Du er velkommen til at kontakte os og booke en tid.