Tand­regulering

Tror du at tandregulering kun er for børn og tænder, der vokser frem, så kan du godt tro om igen. Flere og flere voksne får i dag et flot smil med en simpel tandretning

Jeg ærgrer mig bare over de mange år, jeg gik rundt med de skæve tænder, jeg var så kede af.”

Citatet stammer fra Tina Bassé på 33 år efter en tandretning af hendes fortænder hos os. Vi har valgt at starte denne side om tandretning med hendes ord, da det Tine siger, er meget rammende for voksne, som aldrig fik de skæve tænder på plads i barndommen. Voksne som har levet med problemet lige siden.

Bøjle på tænderne som barn

Det kan være, at du selv har haft bøjle på tænderne som barn. Måske som en aftagelig ”natbøjle” – måske i form af den fastsiddende bøjle, som i folkemunde kaldes ”togskinner”. Uanset typen, så var bøjlen hverken behagelige at have på eller noget, der pyntede.

Tandretning for voksne

I dag er der virkelig gode muligheder når det kommer til at få rettet dine tænder. Både dem der lidt populært sagt stritter til alle sider og dem, der lige har brug for lidt hjælp til at blive rykket en anelse for at opnå det smil og udseende, du ønsker dig.

Der er specielt to professionelle tandreguleringsmetoder, der skiller sig ud fra øvrige på markedet i dag. De er effektive, de er sikre og derfor er det dem, vi anbefaler til vores patienter.

Det ene hedder Inman Aligner, og retter tænderne hurtigt ved hjælp af en aftagelig diskret bøjle.

Den anden reguleringsmetode hedder Nimro Clear Aligner, hvor tænderne bliver rettet ved hjælp af en nærmest usynlig bøjle, som du har på hele tiden. Ved denne metode er tænderne dog længere tid om at blive rettet.

Prismæssigt er Inman Aligner den billigste til tandretning.

Inman Aligner – til tænder der skal hurtigt på plads

Inman Aligner er en enkel og ukompliceret måde at rette fortænder på. Vi bruger den også til at genoprette en tidligere tandregulering, hvor tænderne har rykket sig tilbage.

Inman Aligner anvender fjedre, som skubber dine tænder hen i den ønskede tandstilling. Fjedrene sidder inde i nogle gennemsigtige plastbøjler, så bøjlen fremstår diskret og usynlig som mulig. Nogle tænder kan komme hurtigere på plads end andre. Typisk går det hurtigere for underkæbens fortænder at blive rettet end fortænderne i overmunden. Vi oplyser dig hvad du kan forvente af resultat og realistisk behandlingstid før vi igangsætter din Inman Aligner behandling.

En typisk tandretning med Inman Aligner tager omkring 6-16 uger. Enkelte gange kan tænderne relativt nemt sættes på plads på 4 uger, i andre og mere komplicerede tilfælde kan din behandling vare helt op til 6 måneder.
Behandlingsmetoden er ikke anvendelig til alle former for tandstillingsfejl. Få os til at undersøge om dine tænder kan blive rettet med Inman Aligner, så du kan få et fantastisk smil på kort tid og til en væsentlig lavere pris end tidligere.

Inman Aligner i daglig brug

Hvis din tandstilling skal forbedres er det vigtigt, du bruger bøjlen hver dag under behandlingen. 20 timer om dagen. Mindre kan gøre det, men så vil din behandling tage længere tid at gennemføre.

Tandbøjlen skal altid tages ud, før du spiser og børster dine tænder. Da Inman Aligner bøjlen er aftagelig kan du selvfølgelig tage den af til særlige lejligheder eller i situationer, hvor du synes, det vil være en kosmetisk fordel for dit udseende.

Certified Inman Aligner Dentist

Det er ikke alle tandlæger, der må udføre Inman Aligner tandreguleringer. For at kunne bruge de få laboratorier i verden, der er godkendte og certificerede af Donal Inman (opfinderen), skal tandlægen også være certificeret ved at have taget den nødvendige teoretiske og praktiske uddannelse, der giver tandlægen titlen ”Certified Inman Aligner Dentist”. Vi er naturligvis uddannede og certificeret til Inman Aligner behandlingen her på klinikken i Hillerød.

Nimro Clear Aligner til individuel og usynlig tandretning

Den anden tandretningsmetode hedder Nimro Clear Aligner. Den består af en række transparente aftagelige skinner, du udskifter hver anden uge med et nyt sæt skinner. Hver Clear Aligner skinne fremstilles til netop dine tænder. Du skifter skinner efterhånden som dine tænder flytter sig til den ønskede position.

Nimro Clear Aligner til individuel og usynlig tandretning

Den anden tandretningsmetode hedder Nimro Clear Aligner. Den består af en række transparente aftagelige skinner, du udskifter hver anden uge med et nyt sæt skinner. Hver Clear Aligner skinne fremstilles til netop dine tænder. Du skifter skinner efterhånden som dine tænder flytter sig til den ønskede position.

Fordele og ulemper ved Nimro Clear Aligner

Din allerstørste fordel ved Nimro Clear Aligner skinner er, at de praktisk talt usynlige.
Det vil derfor for langt de fleste være umuligt at se, at du bærer tandskinner og er i fuld gang med en tandretning.
Nimro Clear Aligner er et fantastisk middel til at opnå flotte naturlige tænder, der populært sagt sidder som perler på en snor. Sammenlignet med Inman Aligner er Nimro Clear Aligner behandlingen dog noget længerevarende og dyrere.

Invisalign

Invisalign er en tredje metode indenfor professionel tandretning. Ved behandling med Invisalign benyttes også gennemsigtige klare skinner, som udskiftes efterhånden som dine tænder bliver rettet. Invisalign skinnerne er – som Nimro Clear Aligner skinnerne – lavet individuelt til dig.

Invisalign certificeret tandlæge

Det er ikke alle tandlæger, der må udføre tandretninger med Invisalign. Det må vi naturligvis da vi er certificeret og uddannet i brugen af denne tandretningsmetode.

Du finder oversigten med Invisalign tandlæger i Danmark på Invisaligns hjemmeside >

Pris for tandretning med klare skinner

Vi anbefaler som udgangspunkt at få rettet dine tænder med Nimro Clear Aligner skinner til forskel fra Invisaling tandretnings skinner, eftersom kvaliteten og resultaterne er ganske ens, men prisen ganske forskellig.
Tandretning ved brug af Nimro Clear Aligner bliver ganske enkelt væsentlig billigere for dig.