Kroner

Danske kvalitetskroner

En krone på en tand kan sammenlignes med en kapsel, der indkapsler tanden så den ikke knækker. Kronen kan laves i guld eller porcelæn af forskellig type. Med de moderne porcelænskroner kan tanden med krone blive fantastisk smuk og realistisk.

Nogle gange kan en god plastfyldning være en mere skånsom behandling, der desuden er billigere. Vi hjælper med at finde det bedste for den enkelte.

Hvordan bruges porcelænskroner?

Har din tand behov for at blive styrket, eller mangler der ligefrem store stykker af den, så er en porcelænskrone en fornuftig måde at genopbygge og styrke tanden på.

Det kan eksempelvis være hvis en gammel sølvfyldning udvider sig så meget, at den enten falder ud og/eller ødelægger tanden. Det kan også være hvis der opstår revner i din tand, revner som hyppigt er forårsaget af gamle slidte sølvfyldninger der udvider sig og derved får tanden til at knække. I de tilfælde er en porcelænskrone en hensigtsmæssig løsning.

To forskellige kronebehandlinger

På klinikken tilbyder vi dig to forskellige former for kronebehandling. En almindelig og en hurtig. Den høje kvalitet er den samme. Hver behandlingsform har sine fordele. Spørg os hvilken kronebehandling der er den bedste for dig.

Den gammeldags behandling

Skal du have din tand behandlet med en porcelænskrone, foregår det typisk over to besøg her på klinikken. Ved det første besøg tager vi aftryk af den dårlige tand. Tandaftrykket bruger vi til at fremstille en midlertidig krone.

Herefter sliber vi din dårlige tand til, så den nye færdige porcelænskrone slutter perfekt til tandkødet. Porcelænskronen skal have samme størrelse og farve som dine naturlige tænder, så vi tager også en farveprøve af dine tænder for at sikre et flot kosmetisk resultat.

Aftrykket sender vi til et tandteknisk laboratorium, hvor porcelænskronen bliver fremstilles. Det tager som regel 10 til 14 dage for laboratoriet at fremstille kronen. I mellemtiden sætter vi en plastkrone på din tand, det gøres for at beskytte tanden og dens nerve.

Den midlertidige plastkrone fjerner vi ved dit næste tandlægebesøg, hvor din porcelænskrone også er klar til at blive afprøvet, tilpasset og fastgjort. Selve fastgørelsen sker med cement, så tanden og dens porcelænskrone forbliver stærk og holdbar i mange år fremover.

Sådan foregår en ”samme-dag-behandling”

Vi kan også tilbyde at en anden form for kronebehandling. Den foregår på en og samme dag, og foretages med Cerec kroner i ren porcelæn. Her slipper du både for aftryk og ventetid.

Vi tager et 3D billede med et lille scannerkamera og din krone bliver herefter formet og fremstillet ved hjælp af en computer mens du slapper af i venteværelset.

Forskellige slags tandkroner

Porcelænskroner

En porcelænskrone kan være lavet på et lille fundament af metal. En sådan porcelænskrone kaldes for en metalkeramisk krone.
En porcelænskrone kan også udelukkende være fremstillet af porcelæn. En sådan porcelænskrone kaldes for en fuldkeramisk krone.

CEREC kroner

Cerec kroner er kroner lavet i rent porcelæn. Det er slut med ubehagelige aftryk. Vi tager i stedet et 3D billede med et lille scannerkamera. Computeren former kronen og den fremstilles mens du sidder og slapper af i venteværelset. På den måde kan du nu slippe for midlertidige krone og få afsluttet behandlingen på en dag.