Vi tager professionelt hånd om din tandlægeskræk

Hos Dentis møder vi mange patienter med forskellige grader af tandlægeskræk – fra den let nervøse til den stærke angst. Lider du af tandlægeskræk, kan du vide dig sikker på, at du er i professionelle hænder hos os. Gennem åben dialog og en rolig atmosfære skaber vi sammen en tryg oplevelse, når du skal til tandlægen.

Hvad vil det sige at have tandlægeskræk?

Tandlægeskræk er en bred betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlægen. Skrækken kommer typisk fra dårlige eller ubehagelige oplevelser hos tandlægen tidligere i livet.

Tandlægefaget har udviklet sig meget, og i dag kan man tilbyde 100% smertefrie tandbehandlinger. Samtidig er der langt de fleste steder kommet fokus på at yde en service, der understøtter en god og tryg oplevelse.

Bryd den onde cirkel

Lider du af tandlægeskræk, er det vigtigt, at du selv gør en indsats for at slippe af med den. Er det ikke tilfældet, kan du komme ind i en ond cirkel.

Er du bange for at gå til tandlægen, vil du have tendens til at undgå tandlægebesøg. Dette kan resultere i dårligere tænder, som kan give fysiske symptomer i form af smerte eller psykiske symptomer i form af skamfuldhed. Dermed risikerer du at skulle have foretaget større indgreb hos tandlægen, som igen puster til din angst.

Starten på at bryde den onde cirkel er at være åben om din frygt, inden du sætter dig i tandlægestolen. Derved har vi det bedste forudsætninger for at hjælpe dig.

Råd til dig med tandlægeskræk

  • Vær åben – fortæl din tandlæge, at du er nervøs eller bange for at gå til tandlægen.
  • Mød op til din tandlægetid veludhvilet og afstresset.
  • Gå regelmæssigt til tandeftersyn, så du kommer ind i en god rytme.
  • Bed din tandlæge lave en behandlingsplan eller forklare, hvad der skal ske i løbet af en behandling, så forløbet er forudsigeligt.
  • Sig fra, hvis du oplever ubehag under behandlingen, og bed din tandlæge tage en pause.
  • Ring til tandlægen før din behandling, og tag en snak om din nervøsitet eller frygt.

Smertefri tandbehandling

Vi garanterer dig en smertefri tandbehandling. Skal du have foretaget større eller mindre indgreb, går behandlingen først går i gang, når vi er sikre på, at lokalbedøvelsen virker. Du får desuden mulighed for at styre, i hvilket tempo behandlingen foregår.