Forebyg problemer med tandrensning

En tandrensning er væsentligt til at forebygge tandsygdomme, heriblandt tandkødsbetændelse og parodontose. Som en bonus ved behandlingen sikrer en tandrensning, at du opnår et rent og flot smil.

Hvordan foregår en tandrensning?

En tandrensning foretages stort set altid ved et tandeftersyn hos tandlægen. Efter en undersøgelse af dine tænder fjerner tandplejeren eller tandlægen eventuelle bakterier, plak og tandsten. Efterfølgende pudses og poleres dine tænder. Tandlægen eller tandplejeren kan med en tandrensning i et vist omfang fjerne eventuelle misfarvninger fra kaffe, te og tobak.

Selve varigheden på en tandrensning afhænger af, hvor meget tandsten du har.

Derfor er en tandrensning nødvendig

Selvom du børster tænder to gange dagligt, bruger tandtråd og generelt sørger for at holde dine tænder sunde og raske, er en tandrensning hos tandlægen nødvendigt engang imellem.

Det er forskelligt fra person til person, hvor meget tandsten man udvikler. Når først du har udviklet tandsten, kan du ikke selv fjerne det. Det er her nødvendigt at få det fjernet hos tandlægen.

Årsagen til at det er vigtigt at få fjernet tandsten er, at det kan lejres over og under tandkødet og skabe en betændelsestilstand. Får det lov at udvikle sig, kan det værste fald resultere i parodontose.

Er en tandrensning smertefri?

En tandrensning er smertefri. Nogle finder fjernelsen af tandsten en smule ubehagelig, da tandlægen via håndinstrumenter skraber på og mellem tænderne. Det vil dog ikke medføre smerte.

Har du følsomme tandhalse eller tandkød, vil vi tilbyde smertelindrende tiltag.

Er det tid til en tandrens?

Tandrens foretages i forbindelse med almindelige eftersyn i tilfælde af, at tandlægen eller tandplejeren finder det nødvendigt.

Bestil en tid til et eftersyn hos Dentis og få et rent og flot smil.

Ofte stillede spørgsmål om tandrensning

  • Hvad koster en tandrensning?
    Prisen på en tandrensning svinger alt efter, hvilken aldersgruppe du tilhører. Er du medlem af Danmark får du tilskud. Du kan se vores prisliste her.

  • Hvad kan jeg selv gøre mellem tandrensningerne?
    God mundhygiejne er vigtigt for at opretholde sunde tænder. Børst tænder to gange dagligt og brug tandtråd så ofte som muligt. For at forebygge plak og tandsten kan du desuden forsøge at undgå syre- og sukkerholdig mad og drikkevare samt mange mellemmåltider.
  • Hvor ofte skal man have lavet en tandrensning?

    Det er forskelligt, hvor ofte der er behov for en tandrensning. Men som udgangspunkt er det en god idé at få foretaget minimum en gang om året. Det er din tandplejer eller tandlæge, der vurderer, hvad der er nødvendigt for dig.