Bideskinner

Bideskinnen er med til at afhjælpe ved ubevidst skæring/pres af tænder.
Skæring og tandpres opstår typisk i stressede situationer eller ved dårlig tandstilling og kan medføre kraftige spændinger, hovedpine og søvnløshed. Noget som er med til at ødelægge dagligdagen.

Kan du nikke genkendende til stresssymptomerne, bør du kontakte os, så vi kan afhjælpe problemet hos dig med en bideskinne.

Kontakt os

Ring eller skriv til os hvis du har spørgsmål

48 25 55 66

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat udgør en form for kunstig tand. Det består af en rod af metal som er selve tandimplantatet. Det indsættes i dit kæbeben. Oven på tandimplantatet anbringes en krone, bro eller en protese alt afhængig hvor mange tænder, du skal have erstattet.
Tandimplantater er fremstillet af titanium, som er et grundstof. Titanium er et meget vævsvenligt materiale dvs. at kroppen i de fleste tilfælde acceptere dets tilstedeværelse og giver derfor ingen form for metalforgiftning eller andre gener.

Titanium har den specielle egenskab, at det kan indgå i en kemisk-fysisk forbindelse med vævet i dit kæbeknogle, som får tandimplantatet til at sætte sig fast i kæbeknoglen. Man kan sige at det vokser sammen med din kæbe på lige fod med dine andre tænder, som også sidder fast i kæben. Selve processen kalder man for osseointegration.

Hvordan foregår tandimplantatbehandlingen

I vores professionelle rammer her på klinikken, udfører vi mere end 200 tandimplantatbehandlinger om året. Vi går ikke i gang med behandlingen før vi er sikre på at du føler dig tryg med den forestående behandling, har accepteret et behandlingstilbud og har et grundigt kendskab til selve forløbet i tandimplantatbehandlingen, som ser således ud:

Vi foretager en grundig forundersøgelse med røntgen fotos. Her vurderer vi, om du har den mængde knogle, der skal til for at udføre tandimplantatbehandlingen. Hvis du mangler knogle, har vi blandt andet mulighed for at udbygge knoglen med dit eget knoglevæv eller med en kunstig fremstillet knogle.
En tandimplantatbehandling er typisk ukompliceret og ikke forbundet med nogen smerter eller ubehag. Der opleves sjældent smerter efter operationen. Den foregår i lokalbedøvelse. Vi laver lille hul i dit kæbeben, hvorefter vi skruer tandimplantatet på plads.
Efter placeringen af tandimplantatet er der en ophelingsperiode, hvor tandimplantatet ikke må udsættes for belastning. Helingsperioden er normalt på 2-6 måneder.
Når helingsperioden er vel overstået er det tid til at få formet tandkødet så det kommer til at passe til den endelige krone. Herefter monterer vi en lille helingshætte, for at få tandkødet til at hele pænt omkring selve tandimplantatet.
To uger senere kan vi tage aftryk til din krone, bro eller protese. Den kan enten skrues eller cementeres fast. Mange tandproteser fastgør vi også med en såkaldt tryklås funktion.
Ved efterkontrol sikrer vi os at dit bid passer, at dit tandkød bliver renholdt og at din knogle opfører sig normalt. Vi tager røntgenfotos en gang imellem i løbet af den vigtige efterkontrol, så eventuelle problemer kan opdages i tide og mens de er små og nemmere kan korrigeres.

Dine fordele

Tandimplantater ligner og føles som naturlige tænder, og de sidder fuldkommen fast i munden. Tandimplantater bliver stadig mere populære i forbindelse med erstatning af tænder eller til fastgørelser af tandproteser. Her er nogle af de fordele som tandimplantater giver dig:

  • Tandimplantater ligner, føles og fungerer som dine egne tænder

  • Tandimplantater bevarer dit smil og udseende

  • Tandimplantater falder ikke ud – de bliver siddende

  • Tandimplantater forbedre din evne til at tygge

  • Tandimplantater tillader dig at tale ubesværet

  • Tandimplantater løser problemet med besværlige hel- og delproteser

  • Tandimplantater kræver ingen støtte tænder

  • Tandimplantater kræver ikke, at du bliver boret i intakte nabotænder

  • Tandimplantater giver de fleste langt større selvtillid og livsmod