Tandudtrækning

Oplevelsen af at få trukket en tand ud kan variere. Fra barndommens mælketand med snoren omkring hvor tanden nærmest fløj ud af munden ved det mindste ryk – og til det mere komplicerede indgreb med fjernelsen af en drilsk og dybt siddende visdomstand

Hvis du skal have trukket en tand ud af den ene eller anden årsag er der tandlægen, som gør det. Ud fra et røntgenbillede kan tandlægen vurdere kompleksiteten.

Der kan enten være tale om en simpel tandudtrækning eller om en fjernelse, som kræver et mindre operativt indgreb. Her på klinikken er vi i stand til at foretage alle typer – uanset kompleksitet.

Efter udtrækning af tænder

Har du fået trukket en eller flere tænder ud, kan resten af din krop blive mærket en smule af indgrebet. Måske kan det bløde lidt og du vil typisk føle dig en smule træt. Respektér kroppens signaler.

Vi anbefaler, at du efter en tandudtrækning tager det med ro resten af dagen, hvor du har fået trukket tanden ud. Undgå at dyrke motion eller andre aktiviteter, der i en længere periode får din puls sat op. Hvil dig hvis du føler det nødvendigt.

Efter en tandudtrækning skal du heller ikke spise eller drikke noget, som er alt for varmt eller krydret. Hvis du skal drikke noget, skal det helst være koldt.

5 gode råd efter en tandudtrækning

For at undgå blødning og smerter fra såret i munden bør du:

  • undlade at røre ved såret hvor tanden sad
  • lad være med at ryge samme dag

  • rengør mund og tænder efter anvisningerne du får af tandlægen

  • undlad fysisk anstrengende aktivitet et døgn efter tandudtrækningen

  • indtag kold og flydende kost resten af dagen efter en tandudtrækning

Efterfølgende gener

Til trods for at du følger tandlægens anvisninger – og de gode råd herover – undgår du sjældent at bløde en lille smule fra såret. Som regel i det første døgns tid efter fjernelsen af tanden.

Der kan i nogle tilfælde også komme lidt smerter fra området, men som regel kan de fjernes med almindelig smertestillende midler som eksempelvis panodil.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål? Ring til os på 48 25 55 66 eller udfyld formularen til højre, så kontakter vi dig hurtigst muligt