Broer til at erstatte de dårlige tænder

Mangler du nogle af dine tænder? Det behøver ikke at betyde, at du skal leve uden et flot tandsæt.

Hos Dentis tilbyder vi forskellige behandlinger, der kan holde dine tænder sunde og raske. Blandt andet kan vi lave tandbroer, hvor vi anvender dine tænder eller implantater.

Få mere viden her på siden.

Hvad er en tandbro?

Hvis du har mistet én eller flere tænder, kan en tandbro bruges som erstatning. Sådanne broer hviler på eksisterende tænder og indopereres ikke i kæben.

I stedet kobles eller limes de fast på omkringsiddende tænder, hvorfor de ikke kan tages ud af munden efter behov.

En tandbro fungerer derfor præcist som resten af dit tandsæt og kan erstatte en eller flere manglende tænder.

Fordelene ved en tandbro

Når du mangler én eller flere tænder, kan det nedsætte livskvaliteten. Udover praktiske forstyrrelser i hverdagen (som manglende tyggefunktion), kan det også nedsætte livskvaliteten, hvis du er flov over dit smil.

Med broer til tænderne kan du få den optimale tyggefunktion tilbage og opnå et æstetisk og naturligt resultat, der giver dig lysten til at smile igen – helt uden en operation.

Alternativer til en tandbro

En bro kræver mindst tre sammenhængende tænder og tandkroner, der skal udgøre bropiller og mellemled til en tandbro. Dermed kræver processen en tilslibning af de omkringliggende tænder, der skal udgøre broen.

Hvis dine omkringstående tænder er sunde og uden plomberinger, kan det derfor være dumt at få lavet en tandbro.

Vi kan hjælpe med at vurdere, hvad der er bedst for dine tænder. Som alternativ til en tandbro kan du fx få implantater, hvor slibning af nabotænderne ikke er nødvendigt. Eller en såkaldt delprotese, der kan tages ud.

Forlæng levetiden på din bro med grundig mundhygiejne

Selvom broer er designet til at holde i mange år, kan de slides op og beskadiges på samme måde som almindelige tænder. Jo stærkere bropillerne er, jo længere tid vil en tandbro holde. Det er derfor vigtigt at børste tænderne grundigt og gå til tandlægen for regelmæssig tjek og rengøring.

Ved at opretholde en grundig mundhygiejne, kan en tandbro holde i mange år.

Kontakt os

Dentis er din tandlæge i Hillerød, der står klar med professionel og tryg tandbehandling. Uanset om du ønsker en tandbro, implantat eller tandrensning, kan du være tryg i vores hyggelige klinik, hvor vi byder dig varmt velkommen.