Tandbroer

Dirch Passer underholdt os for mange år siden med, at en tandbro var til for at tandpinen kunne gå over. Det passer ikke, men den kan bestemt få andre tandproblemer af vejen

En tandbro er en fastsiddende erstatning for manglende tænder. Den sidder fast i munden og ikke kan tages ud. Du vil føle tandbroen som dine egne tænder og kan naturligvis holde til, at du tygger med den.

Når vi laver en tandbro anvender vi dine tænder eller implantater som bærende elementer – en form for bropiller. Ofte er det nødvendigt, vi sætter en krone på de tænder, der skal fungere som bropille. Mellem bropillerne kan der hænges et eller flere mellemled, som så udgør erstatningen for de tænder, du mangler

En holdbar løsning

Du kan selv være medvirkende til at øge holdbarheden på din tandbro ved effektiv mundhygiejne. Udover tandbørstning og brug af tandtråd er der også en række andre faktorer med betydning for holdbarheden af en tandbro.

Jo flere tænder du har, jo bedre fordeling af tyggebelastningen og jo mindre belastning af tandbroen.

Jo stærkere de såkaldte bropiller er, jo bedre holdbarhed for tandbro løsningen. Hermed kommer vi igen tilbage til vigtigheden af god mundhygiejne Den sikrer nemlig, at de tænder, der fungerer som bropiller forbliver sunde og stærke.

Alternativer til en tandbro

Der findes en række alternativer til tandbrobehandling, som kan overvejes ud fra antallet og sundhedstilstanden i dine egne tænder. Et af de mest populære alternativer er implantater, som du altid kan være sikker på sidder fast.Implantatbehandling har ydermere den fordel, at vi undgår at slibe på nabotænderne til tandbroen, hvis der skal laves kroner på nabotænderne.
Et andet alternativ til en tandbro er en delprotese. Den er aftagelig og dermed nem at rengøre.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål? Du kan altid skrive eller ringe inden for vores åbningstider