Er du kommet akut til skade med dine tænder, eller oplever du pludselige og voldsomme smerter samt blødninger fra tandkødet? Så handler det om at komme til tandlægen i en vis fart. Hvis du har knækket eller flækket en tand, kan det nemlig få alvorlige konsekvenser at vente med at opsøge behandling. Og de oven for beskrevne symptomer kan tyde på alvorlige underliggende tilstande, som for eksempel rodbetændelse eller en absces.

Hvad gør jeg hvis jeg oplever akutte smerter udenfor tandlægens åbningstid?

Optræder disse skader eller smerter uden for tandlægens normale åbningstid, for om aftenen eller om natten eller i weekenden, kan det være en god idé at tage kontakt til den nærmeste afdeling af Tandlægevagten. Tandlægevagten er en service, der tilbyder hurtig adgang til akut tandpleje uden for almindelige åbningstider. Tandlægevagten er normalt tilgængelig i weekender, helligdage og om natten, når de fleste tandklinikker ikke er åbne. Tandlægevagten findes i de fleste større byer og er en vigtig tjeneste for personer, der har brug for akut tandbehandling. Formålet med tandlægevagten er at give patienter, der har akutte tandproblemer, mulighed for at få behandling så hurtigt som muligt. Nogle steder kræver tandlægevagten, at du ringer for at bestille tid, mens andre tillader walk-in-konsultationer. Det er vigtigt at bemærke, at tandlægevagten normalt kun yder akut tandpleje, og at du stadig skal kontakte din egen tandlæge for regelmæssig tandpleje.

Hvornår skal jeg opsøge Tandlægevagten i Hillerød?

Du bør opsøge Tandlægevagten, hvis du virkelig ikke har andre muligheder for at få hjælp lige her og nu. Det kan være dyrt at besøge Tandlægevagten i Hillerød – og du bør kun benytte dig af denne, hvis du ikke kan få en akut tid hos en almindelig tandlæge. Derfor bør du altid undersøge, om din tandlæge kan tilbyde dig en akut tid.

Tandlægevagten Hillerød – tjek først, om vi kan hjælpe dig med en akut tid

Hos Dentis tilstræber vi altid at gøre plads til akutte patienter. Det betyder, at du kan komme til med det samme, hvis du præsenterer med akutte symptomer, som kræver behandling så hurtigt som muligt, eller hvis du er kommet til skade med dine tænder.

Hvordan kan min akuttandlæge i Hillerød hjælpe mig?

Der er flere fordele ved at lade Dentis hjælpe dig i stedet for at opsøge Tandlægevagten. Først og fremmest kan Tandlægevagten kun tilbyde nødbehandling, for eksempel en interimistisk lapning af en flækket tand, eller udskrivning af penicillin i forbindelse med en betændelsestilstand. Det betyder, at du alligevel efterfølgende skal gå til din almindelige tandlæge for at få en mere permanent udbedring af problematikken. Således vil du, hvis du har mulighed for det, få mere ud af at gå til tandlæge med dit akutte problem fra starten af. Din tandlæge vil typisk gå mere grundigt til værks end Tandlægevagten. Tandlægen kan tage røntgenbilleder for at fastslå skadernes eller lidelsens omfang, og påbegynde en eventuel oprensning af betændelse i tandkødet i stedet for blot at lappe tanden sammen. Hos Dentis tilbyder vi øjeblikkelig smertelindring og igangsættelse af en behandlingsplan, som skal minimere skadens omfang. Du kan altid ringe hvis du oplever voldsom tandpine, blødninger eller hævelser eventuelt ledsaget af feber, hvis du har slået en eller flere tænder ud, eller hvis du har knækket eller flækket en tand. Så finder vi hurtigt en akut tid til dig.

FAQ

Hvad er tandlægevagten?

Tandlægevagten er en service, der giver dig adgang til akut tandpleje uden for din egen tandlæges åbningstider.

Hvem tilbyde akut tandlægehjælp i Hillerød?

Hos Dentis kan du altid komme hurtigt til, hvis du oplever akut opståede symptomer, eller hvis du har beskadiget en eller flere tænder.

Hvornår skal jeg kontakte tandlægevagten?

Du må ikke tøve med at opsøge tandlægevagten, hvis du oplever akut opståede tandproblemer udenfor tandlægens åbningstid.