Når du knækker eller flækker en tand, for eksempel ved en ulykke eller som følge af svagheder i tanden forårsaget af sygdom, medicin eller en tidligere rodbehandling, handler det om at få den repareret så hurtig som muligt. Derfor bør du opsøge din tandlæge og bede om en akut tid, så problemet kan adresseres med det samme.

I mange tilfælde vil tanden kunne lappes sammen hos din tandlæge, i hvert fald hvis skaden udelukkende er overfladisk. Hvis den er mere omfattende, kan tandlægen vælge at montere en kunstig tandkrone. Og skulle den være helt galt – for eksempel hvis tanden er flækket fra krone til rod, eller hvis den er tæret væk af betændelse – er det en mulighed at isætte et tandimplantat.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en skrueformet metalkomponent, som placeres i kæbeknoglen og fungerer som en kunstig tandrod. Implantatet påmonteres et mellemstykke og en tandkrone, som er tilpasset til at ligne de øvrige tænder.

Tandimplantater er som oftest lavet af titanium, som er et materiale, der er velkendt for at binde sig til knoglevæv. Derfor kan implantatet integreres med kæbeknoglen og skabe et stabilt fundament til en ny tand eller en protese.

Hvordan udføres isættelse af tandimplantat?

En tandimplantation udføres normalt i flere trin. Først vil din tandlæge evaluere dit tandsæt, dine gummer og din kæbeknogle for at vurdere, om implantatbehandling er en passende løsning. Derefter vil implantatet blive indsat i kæben og overlades til at helbrede i flere måneder. Implantatet vil integrere sig med kæben og skabe et stærkt fundament til at fastgøre en ny tand eller protese.

Mens kæben heler, og implantatet rodfæster sig, vil den kunstige tandkrone blive fremstillet hos en tandtekniker. De fleste tandkroner produceres af en blanding af metal og keramisk materiale, og kan i form og farve tilpasses et naturtro udseende, der matcher dine øvrige tænder.

Hvad er fordelene ved et tandimplantat?

Hvis der er mulighed for at isætte et tandimplantat, er dette en glimrende måde hvorpå du kan få en stærk og modstandsdygtig tand. Tandimplantater har flere fordele i forhold til andre tandbehandlinger som for eksempel en kunstig tandkrone eller en midlertidig lappeløsning.

image

Først og fremmest er et tandimplantat en langvarig løsning, som kan holde hele livet igennem såfremt du passer og plejer det. Du kan ikke mærke, at der er isat et tandimplantat. Tandimplantater føles – og kan bruges – som naturlige tænder, hvilket giver en høj grad af komfort og forbedrer spise- og taleevner.

I forhold til traditionelle hel- eller delproteser er et tandimplantat at foretrække. Implantater kræver nemlig ikke samme type vedligeholdelse som andre tandproteser, da de kan børstes og rengøres som almindelige tænder.

Det er dog vigtigt at huske på, at tandimplantater ikke er en passende løsning for alle. Nogle faktorer, såsom mangel på tilstrækkelig knoglemasse eller tilstedeværelsen af sygdomme, kan gøre implantatbehandling uegnet. Derfor er det vigtigt at konsultere en professionel tandlæge og få en grundig evaluering af dit tandsæt og kæbebone for at vurdere, om implantatbehandling er en passende løsning.

Hvem kan hjælpe med tandimplantater i Hillerød?

Hvis du er bosiddende i det nordsjællandske, nærmere betegnet Hillerød og omegn, kan du med stor fordel tage kontakt til Dentis, hvis du har behov for tandbehandling med implantat. Dentis er i besiddelse af moderne klinikfaciliteter og state of the art udstyr til undersøgelse, diagnosticering og behandling.

Hos Dentis anvendes kun de bedste materialer og teknikker for at sikre en vellykket behandling. Vores team af specialister har erfaring og ekspertise inden for implantatbehandling og kan sikre, at du får den bedst mulige behandling.

FAQ

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en kunstig erstatning for tandroden, fremstillet i titanium.

Hvornår har jeg behov for et tandimplantat?

Hvis din tand er så beskadiget, at tandlægen vurderer, at den ikke kan repareres med en krone, kan et tandimplantat være løsningen.

Hvor kan jeg få isat et tandimplantat i Hillerød?

Hos Dentis – din tandlæge i Hillerød – tilbydes implantatbehandling i top kvalitet.