Har du mistet en eller flere tænder, kan vi faktisk genskabe dem ved brug af tandimplantater. En holdbar løsning som fjerner problemer og giver dig en højere livskvalitet

Der kan være mange grunde til at du går rundt og mangler en tand – eller flere tænder for den sags skyld. Måske er tanden gået tabt ved en ulykke, mistet pga. parodontose eller slået ud på anden vis.

Uanset grunden er det aldrig rart at mangle en eller flere tænder. Det giver generende tyggeproblemer, som i sidste ende kan give problemer med fordøjelsen, fordi du ikke får tygget din mad ordentligt. Men det er ikke alt: dit smil, din tale og udseende vil også lide under manglende tænder i munden.

Herunder vil vi give dig et indblik i, hvad tandimplantater egentlig er, hvordan de laves og hvilke fordele tandimplantater kan give dig. Har du allerede besluttet dig for en tandimplantatløsning står du måske overfor at skulle vælge en tandlæge til at udføre den ønskede behandling. Lad os starte med det sidste…

Den bedste tandlæge til at lave tandimplantater

Der er flere tandlæger, der tilbyder tandimplantatbehandlinger. Så hvem skal du vælge? Skal det være din egen tandlæge eller skal det være en tandlæge med en Masteruddannelse i Implantologi og hvilke ting bør du med rette overveje før du tager din beslutning?

Vi anbefaler at du som minimum kigger nærmere på pris, erfaring og kvalitet.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat udgør en form for kunstig tand. Det består af en rod af metal som er selve tandimplantatet. Det indsættes i dit kæbeben. Oven på tandimplantatet anbringes en krone, bro eller en protese alt afhængig hvor mange tænder, du skal have erstattet.
Tandimplantater er fremstillet af titanium, som er et grundstof. Titanium er et meget vævsvenligt materiale dvs. at kroppen i de fleste tilfælde acceptere dets tilstedeværelse og giver derfor ingen form for metalforgiftning eller andre gener.

Titanium har den specielle egenskab, at det kan indgå i en kemisk-fysisk forbindelse med vævet i dit kæbeknogle, som får tandimplantatet til at sætte sig fast i kæbeknoglen. Man kan sige at det vokser sammen med din kæbe på lige fod med dine andre tænder, som også sidder fast i kæben. Selve processen kalder man for osseointegration.

Hvordan foregår tandimplantatbehandlingen

I vores professionelle rammer her på klinikken, udfører vi mere end 200 tandimplantatbehandlinger om året. Vi går ikke i gang med behandlingen før vi er sikre på at du føler dig tryg med den forestående behandling, har accepteret et behandlingstilbud og har et grundigt kendskab til selve forløbet i tandimplantatbehandlingen, som ser således ud:

Vi foretager en grundig forundersøgelse med røntgen fotos. Her vurderer vi, om du har den mængde knogle, der skal til for at udføre tandimplantatbehandlingen. Hvis du mangler knogle, har vi blandt andet mulighed for at udbygge knoglen med dit eget knoglevæv eller med en kunstig fremstillet knogle.
En tandimplantatbehandling er typisk ukompliceret og ikke forbundet med nogen smerter eller ubehag. Der opleves sjældent smerter efter operationen. Den foregår i lokalbedøvelse. Vi laver lille hul i dit kæbeben, hvorefter vi skruer tandimplantatet på plads.
Efter placeringen af tandimplantatet er der en ophelingsperiode, hvor tandimplantatet ikke må udsættes for belastning. Helingsperioden er normalt på 2-6 måneder.
Når helingsperioden er vel overstået er det tid til at få formet tandkødet så det kommer til at passe til den endelige krone. Herefter monterer vi en lille helingshætte, for at få tandkødet til at hele pænt omkring selve tandimplantatet.
To uger senere kan vi tage aftryk til din krone, bro eller protese. Den kan enten skrues eller cementeres fast. Mange tandproteser fastgør vi også med en såkaldt tryklås funktion.
Ved efterkontrol sikrer vi os at dit bid passer, at dit tandkød bliver renholdt og at din knogle opfører sig normalt. Vi tager røntgenfotos en gang imellem i løbet af den vigtige efterkontrol, så eventuelle problemer kan opdages i tide og mens de er små og nemmere kan korrigeres.

Dine fordele

Tandimplantater ligner og føles som naturlige tænder, og de sidder fuldkommen fast i munden. Tandimplantater bliver stadig mere populære i forbindelse med erstatning af tænder eller til fastgørelser af tandproteser. Her er nogle af de fordele som tandimplantater giver dig:

  • Tandimplantater ligner, føles og fungerer som dine egne tænder

  • Tandimplantater bevarer dit smil og udseende

  • Tandimplantater falder ikke ud – de bliver siddende

  • Tandimplantater forbedre din evne til at tygge

  • Tandimplantater tillader dig at tale ubesværet

  • Tandimplantater løser problemet med besværlige hel- og delproteser

  • Tandimplantater kræver ingen støtte tænder

  • Tandimplantater kræver ikke, at du bliver boret i intakte nabotænder

  • Tandimplantater giver de fleste langt større selvtillid og livsmod

Vi matcher prisen på din implantat behandling!

Klik ind og læs mere om hvordan vi sikrer dig topkvalitet til konkurrencedygtige priser

Priser

Prisen på en tandimplantatbehandling er som med så mange andre ting vi anskaffer os i livet vigtig. Du har naturligvis en interesse i at få den bedst tænkelige behandling til en pris du finder i orden, så når du tager stilling til en tandimplantatpris bør du også vide, hvilken tandlæge, der skal udføre behandlingen og hvilket tandimplantatsystem, der skal bruges.

Du er altid velkommen til at få en GRATIS forundersøgelse og et godt tilbud hos os.

Erfaring med tandimplantatbehandlinger

En tandlæge der udfører ganske få tandimplantatbehandlinger om året er selvsagt mindre rutineret end en tandlæge, der laver mange tandimplantater hvert eneste år. En tandimplantatbehandling er et kirurgisk indgreb, som kræver sikre hænder og stor rutine hos tandlægen, der udfører behandlingen. Få oplyst hvor mange tandimplantater tandlægen sætter i hvert år, så du kan få en fornemmelse af tandlægens erfaring med denne form for behandling.

Hos Dentis udfører vi mere end 200 tandimplantatbehandlinger hvert eneste år.

Kvaliteten på tandimplantatet

Der laves tandimplantater i forskellige kvaliteter og til flere forskellige priser. Jo højere kvalitet jo højere er prisen for et tandimplantat. Tandlægen bør give dig en grundig forklaring på hvilken betydning tandimplantatkvaliteten har for dig og dine tænder.

Vi arbejder kun med ISSO godkendte og holdbare tandimplantater af høj kvalitet til en meget fornuftig pris.

Tilskud

Læs også om dine muligheder for at få tilskud til tandimplantatbehandling fra Den Offentlige Sygesikring og Sygesikringen Danmark.

Læs mere om tandimplantat priser >

Læs mere om tilskud >