De fleste af os oplever, at vore tænder gulnes med tiden. Misfarvning kan antage et større eller mindre omfang alt afhængig af vaner og livsstil. Rygning samt indtag af kaffe, rødvin og te kan føre til stærkt misfarvede tænder. Og visse sygdomme kan give uregelmæssigheder i emaljens farve, som kan virke kosmetisk skæmmende.

Du behøver dog ikke at være bange for at smile af frygt for at blotte de gule bisser. Nu om stunder er det nemlig muligt at lysne tænderne op til flere toner uden risiko for at beskadige emaljen. Det er blot et spørgsmål om at få udført en professionel tandblegning under forsvarlige forhold.

Tandblegning – hvordan og hvorledes?

Tandblegning er en kosmetisk tandbehandling, der er blevet mere og mere populær i de seneste år. Det er en procedure, der hjælper med at fjerne pletter og misfarvninger på tænderne og give et smukkere og mere ensartet smil.

Tandblegning fungerer ved anvendelse af en kemisk proces til at fjerne pletter og misfarvninger fra tænderne. Den mest almindelige type tandblegning er overfladeblegning, hvor en blegemiddelgel påføres på tænderne og aktiveres ved hjælp af en lyskilde. I denne proces nedbryder blegemidlet de kemiske bindinger mellem pletterne og tænderne.

Kan jeg selv foretage en tandblegning?

Der er to typer af tandblegning, nemlig den du får udført hos tandlægen, og den du selv foretager derhjemme. Førstnævnte udføres af en tandlæge eller en tandplejer i klinikken, og er normalt en hurtig og effektiv metode til at opnå hvidere tænder.

Hjemmeblegning kan udføres på to måder. Den ene metode involverer brug af blegegel og en form til at bære gelen om natten. Den anden metode er brug af tandblegningspenne, hvor gelen påføres direkte på tænderne med en pen.

Det kan ikke anbefales, at du selv foretager en hjemmeblegning. Der er alt for mange risici forbundet med denne procedure, lige som der er utroligt mange tvivlsomme produkter på markedet.

Rigtig mange mennesker, som har forsøgt sig med denne type produkter, er kommet galt af sted, idet den kemiske proces har foranlediget uoprettelige skader på tænder og tandkød. Derfor bør du altid få foretaget tandblegning hos din tandlæge.

image

Hvem kan udføre tandblegning i Hillerød?

Dentis – din tandlæge i Hillerød – foretager tandblegning ved hjælp af den anerkendte metode Zoom. Ved en Zoom tandblegning anvendes en særlig lyskilde til at aktivere blegemidlet og hjælpe det med at trænge dybere ind i tænderne. Zoom tandblegning er en hurtig og sikker måde at opnå et hvidere smil på, og det kan udføres på blot en times tid i tandlægeklinikken.

Under Zoom tandblegning vil tandlægen eller tandplejeren påføre en blegegel på tænderne og derefter aktivere gelen med Zoom lyskilden. Zoom lyskilden hjælper med at aktivere blegemidlet og få det til at trænge dybere ind i tænderne, således at der opnås et mere effektivt resultat. Selve proceduren foregår således:

  1. Tandlægen tager en farveprøve af dine tænders nuværende farve
  2. Tandkød og slimhinder påføres beskyttelse, hvorefter tænderne påføres blegegel
  3. Tænderne belyses med Zoom blegelampen
  4. Efter omtrent en time fjernes blegegelen, og resultatet kan ses med det samme

FAQ

Hvad er en tandblegning?

En tandblegning er en procedure, ved hvilken pletter og misfarvninger fjernes ved hjælp af en blegende gel der aktiveres med lys.

Hvem kan udføre en tandblegning?

Det anbefales, at du får din tandlæge til at udføre din tandblegning.

Hvor kan jeg få en tandblegning i Hillerød?

Hos Dentis udføres tandblegning ved hjælp af den anerkendte og sikre Zoom-metode uden risiko for skader på tænder eller tandkød.