De fleste mennesker, som er vokset op efter 1950, har nydt godt af den gratis tandlægebehandling, som tilbydes alle skolebørn og unge. I Danmark er man som ung under 21 år berettiget til vederlagsfri tandlægehjælp, og dette gør underværker for den kollektive mundhygiejne. Hele generationer kan se frem til at bevare deres naturlige tænder sunde og intakte hele livet igennem, hvilket er et kæmpe fremskridt i forhold til, hvordan sagerne stod for blot et halvt århundrede tilbage.

Samtidig er den danske tandlægestand utroligt langt fremme i skoene, hvad angår faglighed og ekspertise. De fleste danske tandklinikker er udstyret med state of the art-udstyr til undersøgelse, diagnosticering og behandling, samt selvfølgelig højt kvalificeret personale som forstår at betjene dette. Derudover er der god adgang til tandbehandling uanset hvor i landet du befinder dig.

Her hos Dentis, din tandlæge i Hillerød, vil du således kunne få en tid til undersøgelse eller behandling med kort varsel. Vi tilbyder blandt andet garanti for hurtig behandling i nødstilfælde opstået indenfor normal arbejdstid, da vores dygtige tandlæger er specialister i behandling af akutte problemer i tænder og tandkød.

 

Hvornår har jeg behov for akut tandlægehjælp?

Hvis du oplever symptomer på akut opståede tandproblemer, bør du ikke tøve med at kontakte din tandlæge. I mange tilfælde kan det have alvorlige konsekvenser at vente, til du skal til tandlæge næste gang. Derfor gælder det om at være på vagt, hvis et eller flere af følgende symptomer melder sig på banen:

  • Stærke smerter som pludseligt opstår i en eller flere tænder
  • Voldsomme blødninger fra tandkød
  • Akut opståede hævelser i gummerne eller ander steder i mundhulen, eventuelt ledsaget af feber

Du skal selvfølgelig også hurtigst muligt forbi en tandlæge, hvis du beskadiger en tand i voldsomt grad. Ryger der blot en flig af din tand, eller har en kunstig tandkrone løsnet sig lidt, kan det muligvis godt vente til dagen efter.

Men en tand, der er flækket fra krone til rod, er sårbar over for infektioner, og du risikerer således blot at gøre ondt værre, hvis du skal vente i uger og dage på at komme til tandlæge.

 

Akut tandlæge Hillerød

 

Hvordan får jeg en akut tid hos tandlægen i Hillerød?

En akuttandlæge vil altid have de mest trængende patienter som førsteprioritet. Opstår der således et problem af oven for nævnte karakter, bør du hurtigst muligt tage kontakt til din lokale tandlæge i Hillerød. Hos Dentis vil du komme til med det samme, hvis du døjer med pludseligt opståede smerter eller blødninger, hvis du har knækket eller flækket en tand, eller hvis du i forbindelse med en ulykke har fået slået en eller flere tænder ud af munden.

Hvis dit tandproblem er opstået udenfor vores åbningstider, bør du i stedet kontakte Tandlægevagten i Hillerød. Her vil du altid kunne få behandling døgnet rundt i tilfælde af akut opståede nødsituationer.

 

Hvordan foregår en akut tandbehandling hos Dentis?

Når du opsøger Dentis med henblik på en akut tandbehandling, er det vigtigt, at du har din ”sygehistorie” præsent. Du skal gerne kunne redegøre for forløbet, uanset om der er tale om en uheldig hændelse, eller om smerter eller blødninger er opstået ud af det blå.

Tandlægen vil hjælpe dig med at lindre eventuelle smerter og dernæst fokusere på at identificere problemets omfang. Til dette formål kan han eller hun tage billeddiagnostik – det vil sige røntgen- eller ultralydsudstyr – i brug.

Som regel vil tandlægen bestræbe sig på at udføre en så permanent behandling eller reparation som overhovedet muligt. Det kan dog være nødvendigt med en opfølgende behandling og op til flere tandlægebesøg, så du er garanteret den bedste heling.

Har du for eksempel flækket en tand, vil akuttandlægen typisk foretage en midlertidig reparation, og dernæst sætte tid af til en opfølgende konsultation. Her kan tanden få den optimale behandling, idet tandlægen vil have bedre tid til at vurdere, om du er bedst tjent med en lapning af tanden, en kunstig tandkrone eller måske et fuldt tandimplantat.

Eventuelle abscesser eller infektioner i tandkød eller gummer kræver også opfølgning. Hos Dentis sørger vi altid for, at en byld eller absces bliver drænet, og at såret bliver desinficeret. Du får selvfølgelig tilbudt antibiotika til forebyggelse af yderligere infektion i forbindelse med heling – og du får en tid til et nyt tandlægebesøg inden for ganske få hverdage.

FAQ

Hvad er en akut tandlæge?

En akut tandlæge er en tandlæge, som er specialist i at diagnosticere og behandle akut opståede tandlidelser.

Hvor finder jeg en akut tandlæge i Hillerød?

Hos Dentis kan du altid komme til med det samme, hvis du oplever akutte tandproblemer inden for vores åbningstid.

Hvornår har jeg behov for hjælp fra en akut tandlæge?

Hvis du oplever stærke tandsmerter, som opstår uden varsel, eller det pludseligt bløder voldsomt fra dit tandkød, er det på tide at kontakte en akut tandlæge.